Skip to main content

Rear Addition / Rozelle

The significant rear addition to an existing brick single storey dwelling in Rozelle draws inspiration from the area’s industrial past to create an attractive modern family home. The project resulted in the entire renovation of the existing dwelling as well as the construction of a new kitchen and living area downstairs, with upstairs containing a mezzanine, bedroom, master bedroom, ensuite and walk in robe. The use of a laser cut screen over skylight in the stairwell creates visual interest, with a continual change of pattern cast upon the stairs throughout the day. The use of laser cut screening continues to the outdoor area where it provides privacy and protection from the sun. A palette of polished concrete, black aluminum framed windows and deep blue kitchen create a modern interior which contrasts with the warmth of the spotted gum flooring and careful renovation of the existing dwelling, creating a contemporary family home.

Rozelle Renovation with Pool