Skip to main content

Rozelle Renovation

The design concept took inspiration from the terrain of the site, providing an addition which steps up with the landscape, creating 3 semi levels that connect with the backyard. The southern aspect enabled large amounts of glazing without the excessive heat associated with it. A small sculpture courtyard provides visual interest from the kitchen and living, allowing further natural lighting to fill the space. Double height ceilings and a palette consisting of timbers and a light colour scheme further accentuates the sensation of space. The timber flooring of the living area extends out to the decking creating a visual connection between inside and out. The new addition provides minimal street impact, preserving and restoring the cottage at the front while providing a contrasting modern addition to the rear.

Rozelle Renovation